Helyi közélet

2007.12.18. 14:34

A macska is megpörkölődött

<p>Tiszalúc - A hétvégén történt lakástűz kapcsán érdekes, pletykának tűnő hírek láttak napvilágot. <DIA alt="A macska is megpörkölődött 2007.12.18." height="630" width="850"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/A_macska_is_megp_rk_l__337_d_tt_2007_12_18_/index.shtml , SERIE ,850,630)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="A macska is megpörkölődött 2007.12.18." src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA></p>

Mint arról beszámoltunk, lakástűzhöz riasztották a tűzoltókat a Tisza-parti településen. Vannak, akik tudni vélik, hogy víz nélkül érkeztek a kocsik az esemény színhelyére. Ezt cáfolta meg Takács Richárd a Szerencsi Hivatásos, Önkormányzati Tűzoltóság tűzmegelőzési osztályvezetője. – Tudni kell, hogy soha nem indul el víz nélkül tűzoltóautó. A gond ott volt, hogy az esemény színhelyéhez nagyon közeli, utcai tűzvédelmi vízcsapban, hálózatban nem volt megfelelő a nyomás, nem lehetett prezentálni a működőképes sugárhoz szükséges vízképet. Ezért kellett segítségül kérnünk Miskolctól vízszállítót, és tartalékfecskendőket. Azt is tudni kell, hogy minden településen az önkormányzat a felelős az oltóvízhálózatért. Most hogy ki az üzemeltető, az megint egy kérdés, mi természetesen jelezni fogjuk az önkormányzat felé ezt a problémát, nekik kell majd megnevezni, ki a felelős – mondta Takács Richárd, aki még hozzátette, tart a tűz keletkezésének ügyében a vizsgálat, az idegenkezűséget azonban ki lehet zárni.

Oltott, aki tudott

A leégett lakás tulajdonosa nem tartózkodott a helyszínen keddi ott jártunkkor, ám a szomszédok igen. Amikor felvetődik a tűzoltással kapcsolatos kérdés, rögtön mondják, hogy a tűzoltók azonnal hozzáláttak az oltáshoz, tehát szó nincs arról, hogy üres kocsikkal érkeztek volna. Zsíros Tibor tudni véli, hogy a csapokat tavasszal tisztították át, nem lehet, hogy ne lett volna nyomás, hidroglóbusz szolgáltatja a vizet. – Egyébként se sokat tehettek a tűzoltók, a baj szinte tíz perc alatt történt meg, a szél is rásegített – sorolja. A beszélgetés közben akár tépettnek is nevezhető cica dörgölődzik a lábakhoz, Nagy Péternéé. – Szegény állat ott kódoroghatott valahol a tűzben, rendesen megpörkölődött – mutatja – sebes a háta, megégett a szőre, a bajsza, de nincs komolyabb baj, túl van a megrázkódtatáson, már vidám. Kusper Józsefnének közeli rokonai a károsultak, arról beszél, hogy amikor észlelték a lángokat, vödrökkel vitték a vizet, próbálták megfékezni a tüzet, nem sok sikerrel. Majdanics László polgármester a hivatalában fogad. – A magam részéről minden segítséget megadnék a családnak, de nem csak rajtam múlik. Az önkormányzat testületi ülésen foglalkozik az esettel, figyelembe véve a lehetőségeinket, mindent megteszünk értük.

Kapcsolódó cikk:



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában