Helyi közélet

2007.11.27. 08:18

Száz százalékos volt a Volán-sztrájk

<p>Miskolc - Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is sztrájkoltak a Volán-buszvezetők. Mint megtudtuk, a megyében a munkabeszüntetés rendben zajlott, a sztrájk száz százalékos volt. <DIA alt="Volán szrájk Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 2007.11.27." height="630" width="850"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Vol_n_szr_jk_Borsod_Aba_j_Zempl_n_megy_ben_/index.shtml , SERIE ,850,630)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Volán szrájk Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 2007.11.27." src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA>&#160;<A href="http://www.boon.hu/hirek/im:boon:newspaper-emtippek/cikk/tajekoztato-a-volan-sztrajkrol/cn/boon-news-em_01-20071126-025338"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B>Tájékoztató a Volán sztrájkról </B></A>&#160;<A href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/flv-volansztrajk-ot_flv.flv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A>&#160; <A href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/flv-megvolansztrajk-ot_flv.flv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is sztrájkoltak a Volán-buszvezetők. Mint Baranyai Zoltántól, a Közúti Közlekedési Szakszervezet megyei vezetőjétől megtudtuk, a megyében a munkabeszüntetés rendben zajlott, a sztrájk száz százalékos volt. Az utasok tudtak arról, hogy reggel 5-7-ig nem indulnak a buszok, így még az 5 óra előtt munkába álló járatokon is kevesebben voltak a megszokottnál.

A sztrájkoló sofőrök a buszpályaudvaron töltötték a demonstráció két óráját, erre az időre munkabért nem kaptunk. Az érdekvédő elmondta azt is: folytatódnak a tárgyalások a korkedvezményes nyugdíjról, és bíznak abban, hogy végül demonstrációjuk eredményre vezet.

Hamarosan tudósítás a Búza téri Volán-pályaudvarról.Kapcsolódó cikkek:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában