Helyi közélet

2007.11.20. 08:10

"Nem ígérhetem meg, jó útra tértem..."

<p>Miskolc - Könyvesboltban dedikálta élettörténetét bemutató könyvét Repülős Gizi, aki néhány évvel ezelőtt egy encsi lopás során vesztett rajta, miután egy rendőr lakásából zsákmányolt...<A href="http://video.boon.hu/members.sothis/flv-2/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A>&#160;<DIA alt="Repülős Gizi dedikált 2007.11. 20." height="630" width="850"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Rep_l__337_s_Gizi_dedik_lt_2007_11__20_/index.shtml , SERIE ,850,630)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Repülős Gizi dedikált 2007.11. 20." src="http://www.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA></p>

"Nem ígérhetem meg, jó útra tértem..."

A címben írt mondattal válaszolt kérdésünkre a "Repülős Giziként" ismertté vált betörő, aki több mint fél évszázada kezdte el besurranásos lopásaitMagyarországon.

Az ötvenes években a belföldi repülőjárattal utazott zsákmánykörútra és ekkor ragadt rá ez az elnevezés.
Hétfőn délután a Líra Könyvesboltban dedikálta élettörténetét bemutató könyvétRepülős Gizi, aki néhány évvel ezelőtt egy encsi lopás során vesztett rajta, miután egy rendőr lakásából zsákmányolt. Forrónyomos üldözés során kapták el percekkel az előtt, hogy vonatra szállhatott és kámforrá válhatott volna. Annak idején, amikor büntetőeljárása és elfogása kapcsán jelen volt az Észak-Magyarország a tárgyalásán, és előzetesének elrendelésekor, még harcosan lépett fel a média képviselői ellen. Nem akarta, hogy fénykép készüljön róla. Az encsi besurranásai miatt kiszabott büntetéséből néhány hónapja szabadult csupán. Tegnap azonban már szívesen vállalta a fotózást. A nagyérdemű nem nagy számban jelent meg a dedikáláson. Mindenesetre lapunknak azt mondta: "nem ígérhetem meg, hogy jó útra térek, mert van amikor nem vagyok ura magamnak és kóborolni indulok..." Könyvében pedig arról is szól, fogalmazott, hogy a milliárdos lopások és csalások elkövetői szabadlábon vannak, de a kicsiket, mint őt is szigorúan megbüntetik. Összességében tizenhat esztendőt töltött börtönben lopások miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában