Helyi közélet

2007.11.30. 11:12

Lékó rendben. És Tapolca?

<p>Miskolc - Rendkívüli ülést tartott csütörtökön az önkormányzat jogi bizottsága. Döcögő, vagy egyéb módon „problémás” beruházásokról. Tapocai fürdő, Avas Szálló, Szent István tér melletti szálló, diósgyőri sportliget. &#160;<A href="http://www.boon.hu/hirek/im:boon:newspaper-emtippek/cikk/cikkek-a-furdok-volgyerol/cn/boon-news-em_01-20070419-055144"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B> Cikkek a Fürdők Völgye-projektről</B></A>&#160;<DIA width="850" height="630" alt="Rendkívüli bizottsági ülés, 2007.11.29."><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Rendk_v_li_bizotts_gi__l_s__2007_11_29_/index.shtml , SERIE ,850,630)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Rendkívüli bizottsági ülés, 2007.11.29." src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA>&#160;<A href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/flv-bizottsagi.ules_flv.flv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

Amint arról hírt adtunk, azért hívta össze csütörtökre a miskolci közgyűlés jogi és ügyrendi bizottságának rendkívüli ülését  dr. Mokrai Mihály (MSZP) bizottsági elnök, hogy tájékozódjanak négy, a város közvéleményét is érdeklő – bizonyos esetekben irritáló – beruházás helyzetéről. Több mint három óra hosszat tartott a nyílt ülés, amit azután zárt rész követett.
A zárt ülés napirendjén egyetlen pont szerepelt – az önkormányzat és a Lékó Sportegyesület közötti, újabb három évre szóló együttműködési megállapodás megkötése –, de szó volt például a diósgyőri sportligetről is. A szerződést jóváhagyta a jogi bizottság, vagyis 2008-ban, 2009-ben és 2010-ben is kötődik Miskolchoz – az ismert módon – Lékó Péter.

Röviden „intézték el”

A nyílt ülésen röviden „intézték el” a tapolcai strand ügyét, azaz a Pagony Béta és a város közötti szerződést, annak teljesülését, a teljesülés reményét. A meghívottak között volt a Pagony Béta képviselője, ám ő nem volt jelen. Dr. Mokrai Mihály két információt osztott meg a résztvevőkkel, akik közül Juga György (Fidesz) – ő nem tagja a bizottságnak – azt javasolta, ne vesztegessenek rá több szót. Mivel a decemberi közgyűlési ülésen amúgy is napirendben szerepel a téma: a „Tapolca ad hoc bizottság” tart beszámolót.
Igaz, hogy 2008. március 15-e az a határnap, amikor a Pagony Bétának fel kell mutatnia a 8 milliárd forintos banki garanciát, valamint a fővállalkozói szerződést, de idekívánkozik dr. Mokrai Mihály tájékoztatása. A biztottsági elnök elmondta: a leendő strandnak még mindig csak az egyik területére van meg az építési engedély, a problémásra továbbra sincs, és úgy tudja, a vállalkozó által megnevezett bank se foglalkozik a hiteladással.

Trafóház-áthelyezés

Az Avas Szálló homlokzatát borító állványerdőről nem egyszer megírtuk: az sajnos még nem a szálló átépítését szolgálja, hanem a tulajdonos Multicasa Kft. megbízásából született, hogy a balesetveszélytől védje a főutcát. Hogy mikor indul az építés? Most már egészen biztos, hogy napokon belül megkapja a cég a Kulturális és Örökségvédelmi Hivatal Miskolci Regionális Irodájának engedélyét, ami után megkezdődhetnek a belső munkák. Van azért még akadály. Egy trafóállomást és egy gázfogadóállomást kell áthelyezni, illetve megterveztetni. Továbbá: nem végleges a parkolókialakítás. Ha sikerül a szomszédban beruházni szándékozó OTP-vel megegyezni, közös parkolójuk lesz. Ha nem? Akár az is megtörténhet, hogy a Multicasa nem talál helyet, ezért él a jog adta lehetőséggel: „megváltást” fizet az önkormányzat parkoltató cégének, amelynek kötelessége 500 méteren belül megfelelő nagyságú parkolót kialakítani.
A trafóház és a gázfogadó áthelyezésének meggyorsítását minden bizonnyal segíteni fogja a jogi bizottság közbenjárása: egyetértettek a résztvevők, hogy nem akadhat el a hivatal útvesztőjében az ügy. Móricz Tibor, a Multicasa ügyvezetője szerint ha minden a most remélt ütemterv szerint történik, rajtuk nem múlik, hogy 2009 nyarának végétől vendégeket fogadjon az Avas Szálló.
A másik két témára, a Szent István tér mellé tervezett szálloda és a diósgyőri sportliget ügyére visszatérünk.

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában