Helyi közélet

2007.11.29. 06:46

A fejlődés küszöbén

<p>Az észak-magyarországi régió és azon belül Borsod-Abaúj-Zemplén megye támogatásra számíthat egyrészt a hátrányos helyzetű kistérségek felemelkedését segítő programból, másrészt a Pólus Programból.</p>

Az észak-magyarországi régió és azon belül Borsod-Abaúj-Zemplén megye támogatásra számíthat egyrészt a hátrányos helyzetű kistérségek felemelkedését segítő programból, másrészt a Pólus Programból - mondta el sajtótájékoztató keretében tegnap Miskolcon Magyar Bálint, fejlesztéspolitikai államtitkár. A Gazdaságfejlesztési Operatív Program segítséget nyújt ahhoz, hogy a hátrányos helyzetű kistérségekben új vállalkozások induljanak, vállalatok megtelepedjenek, bővüljenek, ennek hatására új munkahelyek jöjjenek létre. Ezt más kiegészítő programmal is segíteni kívánja a fejlesztési ügynökség, ilyen például a felnőttképzési támogatás, amely a szakképzett munkaerő biztosítását teszi lehetővé a térségben.

A Pólus Programnak köszönhetően gyümölcsöző párbeszéd alakult ki a Miskolci Egyetem és a város között, fogalmazott az államtitkár. A program az egyetem természettudományos és műszaki képzését, kutatásfejlesztését, valamint egyetemi ipari parkok létrehozását támogatja.

Kapcsolódó cikkek:

  • Párttükörképek Miskolcról
  • A jó egyetemnek is kell a reklám
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában