Katasztrófavédelmi összefoglaló

2024.04.16. 08:00

Személyautó gyulladt ki Ózdon, leégett egy szendrői ház

Az elmúlt héten a vármegye tűzoltóit 122 alkalommal riasztották, amiből 43 tűzoltás volt.

Munkában a tűzoltók - A fotó illusztráció

Forrás: katasztrófavédelem

Egy személyautó gyulladt ki Ózdon

Javítás közben kigyulladt egy személygépkocsi Ózdon, az Uraj úton április 08-án. A dízelüzemű jármű két családi ház között, egy műhelyként használt garázs előtt égett teljes terjedelmében. A tűzesethez két gépjárművel és egy vízszállítóval vonultak a város hivatásos tűzoltói. Az egységek három vízsugárral fékezték meg és oltották el a tüzet, amelyben a garázs előtti előtető is megrongálódott. Az eset során nem történt sérülés, a tűz nem terjedt át a környező épületekre.

Bükkszentkereszten gyulladt ki egy melléképület

Teljes terjedelmében égett egy tizenhat négyzetméteres fatároló Bükkszentkereszten, a Zrínyi utcában április 09-én. A miskolci hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a helyi önkéntes tűzoltók megakadályozták a tűz továbbterjedését és elfojtották a lángokat. A miskolci egységnek már csak az izzó, parázsló részeket kellett megszüntetnie.  A néhány méterre álló, használaton kívüli lakóházra nem terjedt át a tűz és sérülés sem történt.

Tűz Szerencsen

Elektromos meghibásodás miatt bútorok gyulladtak meg és égtek körülbelül három négyzetméteren egy családi ház szobájában Szerencsen, a Gárdonyi utcában április 11-én. A város hivatásos tűzoltói rövid időn belül a tűzesethez érkeztek, elfojtották a lángokat és átszellőztették az épületet.  A tűz nem terjedt tovább a helyiségből és sérülés sem történt, a ház lakható maradt.

Leégett egy szendrői ház

Elektromos meghibásodás miatt tűz keletkezett egy családi házban Szendrőn, a Vadaskert utcában. A város hivatásos tűzoltói két gyorsbeavatkozó sugárral fékezték meg és fojtották el a lángokat. A tűz egy szobával egybenyitott konyhát érintett körülbelül harminc négyzetméteren. Az eset során nem történt sérülés, azonban a hetvenöt négyzetméteres ingatlan lakhatatlanná vált. A lakók elhelyezésében rokonok segítettek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában