Ok nélkül...

2024.03.07. 12:00

Haragosa helyett a buszmegállót rugdosta meg a mezőkövesdi férfi

Az autóbusz-megálló berendezésein töltötte ki a bosszúját a felbőszült ittas férfi.

Boon.hu

Nem bírt parancsolni a lábának

Fotó: Shuttesrtock

A Mezőkövesdi Járási Ügyészség garázdaság vétsége miatt emelt vádat egy férfival szemben. A vád szerint a magáról megfeledkező férfi 2023. november 3-án 21 óra 30 perc körül Mezőkövesden, egy autóbusz-megállóban várakozva ittas állapotban – ismeretlen indíttatásból – hangoskodni, artikulátlan hangon kiabálni kezdett, majd az autóbusz-megállót jelző táblát több alkalommal megütötte és megrúgta. 

Ezt követően pedig a fából készült autóbusz-megálló mögé ment, és annak hátoldalába két alkalommal belerúgott. A rúgás következtében onnan egy hozzávetőleg 50-szer 50 centiméter nagyságú alkotóelem kiszakadt. A renitens férfi az autóbusz-megálló megrongálásával 20 ezer forint kárt okozott. 

Megtéríttetik vele a kárt

A vádlott fenti kihívóan közösségellenes és erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy az azt észlelőkben megbotránkozást és riadalmat keltsen. A Mezőkövesdi Járási Ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben pénzbüntetés kiszabására és a települési önkormányzat által előterjesztett polgári jogi igény elbírálására tett indítványt a bíróságnak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában