Letartóztatás

2024.02.15. 12:08

Tiszaújvárosban az utcán, az autó hátsó ülésén erőszakolta meg a nőt az ukrán férfi

A Mezőkövesdi Járásbíróság egy hónapra elrendelte a férfi letartóztatását, akit szexuális erőszak elkövetésével gyanúsítanak.

Boon.hu

Hiába védekezett a nő

Fotó: Shutterstock

A nyomozás adatai szerint február 11-én a hajnali órákban az ukrán terhelt egy debreceni szórakozóhelyen megismerkedett a sértettel, és felajánlotta, hogy gépkocsiján hazaviszi. Ezt követően azonban az erősen ittas állapotban lévő nő észlelte, hogy nem a lakóhelye irányába tartanak, ezért mobiltelefonján több alkalommal értesítette a segélyhívót.

 

Megerőszakolta az autóban

A gyanúsított végül Tiszaújvárosba vitte a sértettet, egy utcán leparkolt a gépkocsival, és a hátsó ülésen – a sértett száját és nyakát megszorítva – letépte az alsóneműjét és vele akarata ellenére szexuális cselekményt végzett.

A sértettnek a cselekmény következtében nyolc napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek.

A gyanúsított cselekménye – bizonyítottság esetén – alkalmas szexuális erőszak bűntettének a megállapítására.

 

Feltehető, hogy elhagyná az országot

A bíróság álláspontja szerint – figyelemmel a kiszabható szabadságvesztés mértékére, amely 2 évtől 8 évig terjedő szabadságvesztés – a külföldi állampolgárságú terhelt szökésétől, elrejtőzésétől megalapozottan lehet tartani. A terhelt munkavállalás céljából tartózkodik Magyarországon, feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén külföldre távozna. 

Emellett annak a veszélye is fennáll, hogy a sértettet megpróbálná megfélemlíteni vagy befolyásolni, és ezzel az eljárás sikerét meghiúsítaná.

Mindezen okok alapján a gyanúsított letartóztatását a Mezőkövesdi Járásbíróság indokoltnak találta, azt egy hónapra elrendelte. A végzés végleges - tudta meg a boon.hu hírportálunk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában