Rablás!

2024.02.19. 10:14

Négyen támadtak rá: azt akarták, törjön be a kocsmába

Pénzt követeltek, egyikük leütötte, a földre került férfit valamennyien rugdosták, elvették a kabátját, a benne lévő készpénzzel és mobiltelefonnal.

Boon.hu

Megverték...

Fotó: Shutterstock

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy felnőttkorú és három fiatalkorú férfi ellen rablás bűntette és más bűncselekmény miatt - tudta meg a boon.hu.

A vádirat szerint a "nagy négyes" 2023. február első napján,  az éjszakai órákban egy borsodi településen, az utcán gyalogosan közlekedő férfitől drogot és pénzt követeltek, amikor megtagadta a nála lévő készpénz átadását a felnőttkorú vádlott ököllel arcon ütötte.  Az ütéstől földre került férfit valamennyien testszerte megrugdosták, majd behúzták egy bolt melletti, kivilágítatlan utcaszakaszba, ahol tovább ütlegelték.

Elvették mindenét 

A helybéli italbolt feltörését követelték tőle, erre nem volt hajlandó, ezért ismételten mindannyian bántalmazták, majd felállították a földről, közrefogták, elindultak vele az utcán, de menetközben is ököllel, tenyérrel ütötték. A férfinak két alkalommal sikerült a vádlottak fogásából kiszabadulnia, próbált elmenekülni, mindkét esetben utolérték, amikor pedig már a lakóhelye környezetében jártak a felnőttkorú vádlott a kabátja átadására szólította fel. Ez ellen is tiltakozott, mire a kabátot és az abban lévő mobiltelefont, 5 ezer forint készpénzt, valamint személyi okmányait úgy vették el tőle, hogy a felnőtt vádlott mögé állva hátrafogta karjait, míg fiatalkorú társai szemből többször megütötték. 

A megtámadott férfi  a bántalmazás következtében könnyebb sérülést szenvedett el.

Fegyház és javítóintézet 

Az ügyészség a letartóztatásban lévő vádlottak közül a felnőttkorú vádlottal szemben fegyház büntetést és közügyektől eltiltást, míg a fiatalkorú vádlottakkal szemben javítóintézeti nevelést indítványozott.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában