Katasztrófavédelmi összefoglaló

2024.02.27. 08:00

Kigyulladt két kisteherautó Göncön, megszólalt a szénmonoxid érzékelő Miskolcon

Az elmúlt héten a vármegye tűzoltóit 143 alkalommal riasztották, amiből 41 tűzoltás volt.

Fotó: Shutterstock/Illusztráció

Megszólalt a szén-monoxid-érzékelő egy családi ház konyhájában  Miskolcon, a Finkey József utcában február 19-én. A vármegyeszékhely hivatásos tűzoltói mérőműszerrel megvizsgálták a levegő összetételét az épületben. Kimutatták, hogy a gázsütő használatakor folyamatosan termelődött a mérgező gáz. Az egység értesítette a gázszolgáltató szakembereit az esetről, ők megállapították, hogy a nem megfelelő levegő-utánpótlás áll a probléma hátterében. A szén-monoxid-érzékelőnek köszönhetően senki sem sérült meg.

 

Szerencsétlenségben a szerencse

Kigyulladt két kisteherautó egy üzem udvarán, Göncön, az Ipartelep úton február 21-én. A gönci hivatásos tűzoltók kiérkezésekor az egyik jármű már teljes terjedelmében égett, a mellette parkoló gépkocsinak pedig a raktere lángolt. Az egység gyorsbeavatkozó sugarakkal eloltotta a tüzet és visszahűtötte a járműveket. Az eset során nem történt sérülés. 

 

A legnagyobb kiterjedésű tűzet oltották

Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében kilenc helyen kellet beavatkozni a hivatásos tűzoltóknak szabd területen keletkezett tűz miatt február 22-én. A miskolci, a kazincbarcikai, a szendrői, az ózdi,  az encsi és a mezőkövesdi egységeknek egyaránt jutott ilyen feladat. A legnagyobb kiterjedésű tüzet a miskolci és a kazincbarcikai tűzoltók fékezték meg és oltották el Parasznya külterületén, ott csaknem hat hektáron pusztítottak a lángok. Az események során senki sem sérült meg.

 

Időben elhagyták a házat

Kigyulladt egy családi ház szobája Mezőkövesden, a Gém utcában február 23-án. A mezőkövesdi hivatásos tűzoltók egy gépjárműfecskendővel és egy vízszállítóval vonultak a tűzesethez, kiérkezésük előtt a lakónak sikerült elhagyni az épületet. Az egységek gyorsbeavatkozó sugarakkal megfékezték és elfojtották a lángokat, a tűz nem terjedt tovább a helyiségből.

 

Tűz és füst

Tűzifa és kerti bútor gyulladt meg egy sorházi lakás földszinti teraszán, Mezőkövesden, a Berzsenyi utcában február 25-én. A tűzesethez a város hivatásos tűzoltói vonultak, munkájukat a Heves vármegyéből riasztott füzesabonyi katasztrófavédelmi őrs egysége is segítette. A lángok a teraszon pusztítottak, megrongálták az ajtót és az ablakokat, továbbá a terasz határoló falait és tetőszerkezetét. A tűzoltók gyorsbeavatkozó sugarakkal megfékezték a tüzet, a lakóteret csak a füst károsította. Az eset során senki sem sérült meg.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában