Fosztogató

2024.02.13. 09:30

Gyanútlan idős nőt fosztott ki a mezőkövesdi utcán

A kerékpáros férfi váratlanul lefékezett, megállt az idős nő mellett, majd kikapta az asszony kezében tartott táskát.

Boon.hu

A táskát rabolta el

Fotó: BOON

A Mezőkövesdi Járási Ügyészség kifosztás bűntette miatt emelt vádat egy férfival szemben. A vád szerint  2023. október hó 31-én reggel, a Mezőkövesd belterületén kerékpárral közlekedő férfi a belvárosban lévő bérházak közötti egyik parkolóban felfigyelt egy gyalogosan haladó és az életkorából fakadóan nehézkesen és lassan mozgó, ezáltal a bűncselekmény elhárítására korlátozottan képes idős nőre.  

A kerékpáros férfi váratlanul lefékezett, megállt az idős nő mellett, majd erőszak alkalmazása nélkül, így neki sérülést sem okozva, kikapta az asszony kezében tartott táskát a benne lévő és a sértett tulajdonát képező élelmiszerekkel és pénztárcával, valamint az abban elhelyezett 2500 forint készpénzzel együtt, majd elhajtott a helyszínről.

A vádlott a cselekményével a sértettnek mindösszesen 5265 forint kárt okozott, amely nem térült meg. 

Vagyonelkobzás

Az ügyészség a vádlottal szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását és az okozott kárnak megfelelő összegben vagyonelkobzás alkalmazását indítványozta a bíróságnak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában