Bántalmazás

2024.02.15. 15:20

Elismerte bűnösségét a diák haját rángató kesznyéteni tanárnő – videón az eset!

Ennek ellenére nem született ítélet az előkészítő ülésen, ugyanis a jogszabályi háttér változása miatt nem tudni, milyen megítélésre volna szükség. Így tárgyalással folytatódik az ügy.

Boon.hu

Bűnösnek vallotta magát az az irodalomtanár, aki a hajánál fogva rángatott meg egy hatodikos kislányt a kesznyéteni általános iskolában.

Ezt videóra is vette egy másik diák, a felvétel pedig bejárta az internetet. A tanárnőt kirúgták és eljárás indult ellene, de egyelőre nem büntették meg. Idén januártól változott a pedagógusokra vonatkozó törvény, ezért a bíróságnak kell döntenie arról, hogy pontosan milyen büntetésre számíthat a tanár, számolt be róla a Tények.

Csúnyán beszélt, megrángatta

Beszámoltunk róla kedden, hogy szerdán előkészítő ülést tart a Tiszaújvárosi Járásbíróság annak a pedagógus foglalkozású vádlottnak az ügyében, aki 2023 áprilisában a kesznyéteni általános iskolában a tanórát megzavaró, majd trágár kifejezéseket használó kiskorú sértettet hajánál fogva megrángatta, majd anélkül, hogy azt elengedte volna, megkísérelte a sértettet a tanteremből kivezetni.

A sértettnek a terhelt bántalmazása következtében orvosilag értékelhető sérülése nem keletkezett. 

Beismerte a bűnösségét

Azt is jeleztük, hogy a büntetőeljárási törvény alapján – amennyiben annak törvényi feltételei fennállnak – a bíróság előkészítő ülésen ítélettel dönthet a vádlott büntetőjogi felelősségéről. Bár a törvényi feltételek fennálltak, hiszen a nő beismerte a bűnösségét és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, és ítéletet is elfogadott a járásbíróság – megrovást – végül mégis tárgyalás kitűzésére került sor. 

Ugyanis az ügyészség súlyosbítást kért, arra alapozva, hogy a tanár közfeladatot ellátó személyként bántalmazta a diákját, ezt azonban nem vehette figyelembe a bíróság, mert 2024 januárjától változott a tanárokra vonatkozó törvény. 

A tények riportja és benne a videó a bántalmazásról:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában