Szörnyű!

2024.01.09. 10:04

WC papírt tömött az újszülött szájába, majd átdobta a kerítésen

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség vádat emelt egy fiatalkorú nő ellen minősített emberölés bűntette miatt, aki eltitkolt terhessége után házuk hátsó udvarán szült, majd az újszülöttet átdobta a szomszédos ingatlanra, és magára hagyta.

Boon.hu

A vádlott lány a bíróság folyosóján, vezetőszáron

Fotó: Ádám János

Az eset részleteiről és a letartóztatási, bírósági döntésről korábban portálunk a helyszínről beszámolt.

A vádirat szerint a fiatalkorú vádlott egy borsodi kisvárosban együtt lakott a szüleivel. 2022. március közepén internetes közösségi oldalon kapcsolatba került egy 20 éves felnőttkorú férfival, kölcsönös szimpátia alakult ki, párkapcsolatba léptek, szülei azonban a korkülönbség miatt eltiltották tőle a férfit.

Eltitkolta a terhességét

A vádlott azonban titokban a férfival többször személyesen találkozott, négy alkalommal védekezés nélkül közösültek, melynek során teherbe esett. Szülei és környezete elől titkolta terhességét, 2023. február végén a 16 éves vádlott az esti órákban lakásuk hátsó udvarán élve született lánymagzatot hozott világra, elvágta a köldökzsinórt, WC papírt tömött az újszülött szájába, majd a kerítésen átdobta a szomszédos lakatlan lakóház udvarára.

Elhunyt a lánygyermek

A szülés következtében kórházi ellátásra szorult, ahol megállapításra került a szülés ténye. A magára hagyott gyermeket a kiérkező rendőrök találták meg, átadták a mentőegységeknek, azonban a koraszülött gyermek az ellátatlanság, a téli időjárással járó alacsony külső hőmérséklet okozta kihűlés miatt elhunyt.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő büntetlen előéletű vádlottal szemben fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadásvesztés büntetést és közügyektől eltiltást indítványozott, tájékoztatta portálunkat a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában