Büntetőügy

2024.01.08. 14:18

Éveken keresztül gyűjtötte a fegyvereket, arzenálja volt otthon

Előkészítő ülést tart kedden a Kazincbarcikai Járásbíróság annak a férfinak az ügyében, akivel szemben lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntette miatt emelt vádat az ügyészség.

Boon.hu

Forrás: police.hu

A vádirat szerint a terhelt vadászfegyverek tartására rendelkezett ugyan engedéllyel, azonban elhatározta, hogy fegyvereket fog gyűjteni, amelyeket interneten keresztül vásárolt meg. 

A férfi a megszerzett, különböző típusú pisztolyokat, puskákat, lőszereket családi házában tartotta, tudva azt, hogy azok jogellenesen kerültek birtokába.

A vádlott által tartott hatástalanított fegyverek – az elvégzett hatástalanítási módosításokat figyelembe véve – megfelelő szerszámozottság és szakmai tudás birtokában működőképes lőfegyverré alakíthatók.

Arzenál a kisszobában

A vádlott összesen 42 lőfegyvert, 9 hatástalanított fegyvert, 1302 lőszert, továbbá több tűzfegyver fődarabot, illetőleg hangtompítókat vásárolt és tartott jogellenesen.

A büntetőeljárási törvény alapján – amennyiben annak törvényi feltételei fennállnak – a bíróság előkészítő ülésen ítélettel dönthet a vádlott büntetőjogi felelősségéről. Ennek hiányában az eljárás tovább folytatódik, a bíróság az ügyben tárgyalást tűz és megkezdi a bizonyítási eljárást - tudta meg a Boon.hu.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában