Szúrt

2024.01.05. 10:30

Letartóztatásban a felsőzsolcai késelő

A fiatal férfival szemben más büntetőeljárás is folyik, így a bűnismétlés veszélye is fennáll.

Boon.hu

Előzetesba tette a bíróság a felsőzsolcai szurkálót

Fotó: Shutterstock

A Miskolci Járásbíróság elrendelte annak a gyanúsítottnak a letartóztatását, aki 2024. január 1. napján a késő esti órákban Felsőzsolcán, egy Zöldfa utcai lakóházban, szóváltást követően kiabálni kezdett, hogy „meg fogsz halni,” majd egy körülbelül 20 centiméter pengehosszúságú késsel több alkalommal megszúrta a nevelőapját a nyaktájékon, illetve testszerte.

Életmentő műtét kellett

A fiatal férfi ezt követően elmenekült a helyszínről. Az 52 éves nevelőapát kórházba szállították, ahol életmentő műtétet hajtottak végre rajta. Az általa elszenvedett sérülések életveszélyesnek minősülnek, amely orvosi beavatkozás nélkül – valószínűsíthetően – a férfi halálához vezettek volna. 

A gyanúsított fiatal férfi cselekménye alkalmas emberölés bűntette kísérletének a megállapítására. A bíróság álláspontja szerint a kiszabható büntetés mértékére - amely 5 évtől 15 évig terjedő szabadságvesztés - továbbá a gyanúsított kedvezőtlen személyi és egzisztenciális körülményeire tekintettel megalapozottan tartani lehet szökésétől, elrejtőzésétől. 

Egy hónap rács mögött

Ezen túl az ügyben szereplő tanúkkal rokonsági kapcsolatban áll, illetve egy lakóhelyen tartózkodnak életvitelszerűen, ezért fennáll annak a veszélye, hogy a tanúk befolyásolásával a bizonyítási eljárást megnehezítené. 

A gyanúsítottal szemben más büntetőeljárás is folyik, így a bűnismétlés veszélye is reális. Mindezek alapján a bíróság egy hónapra elrendelte a letartóztatását. A végzés végleges. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában