Hamis vád

2024.01.01. 10:00

Azt hazudta, hogy megverték a börtönben, újra a rács mögött köthet ki

A miskolci férfi azt állította, hogy egy főtörzsőrmester ismeretlen társaival bántalmazta őt a büntetés-végrehajtási intézetbe történő befogadásakor.

Boon.hu

A Miskolci Járási Ügyészség hamis vád bűntette miatt emelt vádat egy férfival szemben - tudta meg a Boon.hu.

A vád szerint, a Miskolci Rendőrkapitányságon hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt a férfival szemben büntetőeljárás volt folyamatban. Ennek során, a Miskolci Rendőrkapitányság épületében távmeghallgatás keretében elvégzett gyanúsítotti kihallgatása alkalmával tett vallomásában hamisan vádolt bűncselekmény elkövetésével egy büntetés-végrehajtási őrként dolgozó főtörzsőrmestert.

A férfi valótlanul azt állította, hogy a főtörzsőrmester ismeretlen társaival bántalmazta őt a büntetés-végrehajtási intézetbe történő befogadásakor. A férfi állításai alapján a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészségen  nyomozást folytattak hivatalos eljárásban, csoportosan elkövetett bántalmazás bűntette és más bűncselekmény miatt. A nyomozás eredményeként a nyomozó ügyészség a büntetőeljárást bűncselekmény hiányában megszüntette, mert kétséget kizáróan megállapítást nyert, hogy a férfit a büntetés-végrehajtási intézet dolgozói nem bántalmazták.

Van már vaj a füle mögött 

Az ügyészség a vádlottal szemben börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabását, valamint a korábban két másik ügyben vele szemben kiszabott felfüggesztett szabadságvesztés büntetések végrehajtásának elrendelését indítványozta a bíróságnak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában