Bűneset

2023.12.30. 18:50

Saját testvérének adta ki magát a rendőröknél

A Mezőkövesdi Járási Ügyészség hamis vád vétsége miatt emelt vádat egy nővel szemben.

Bilincsben (illusztráció)

Forrás: Shutterstock

Fotó: megaflopp

A vád szerint a vádlott egy mezőkövesdi üzemanyagtöltő állomáson követett el tulajdon elleni szabálysértést. Ezért vele szemben 2023. április 2-án 0 óra 45 perckor rendőri intézkedés  történt, amely során az intézkedő rendőrjárőröknek neveként és személyes adataiként a testvére nevét és adatait adta meg. A vádlottat ezt követően a Mezőkövesdi Rendőrkapitányságra előállították és kihallgatták. 

Lebukott az ellenőrzésnél 

A vádlott a jegyzőkönyv felvételének megkezdésekor is testvére adatait közölte, azonban – még a nyilatkozatának rögzítését megelőzően – az Országos Lakcím-nyilvántartóban végzett ellen­őrzés során az ott található fényképek alapján a rendőrök megállapították, hogy az intézkedés alá vont személy nem a vádlott testvére, hanem maga a vádlott, így a meghallgatásáról készült jegyzőkönyvbe már a valós nevét és adatait rögzítették. A vádlott fenti magatartásával testvérét a szabálysértési hatóság előtt hamisan vádolta szabálysértés elkövetésével. Az ügyészség a vádlottal szemben pénzbüntetés kiszabását indítványozta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában