A pénz szaga

2023.11.11. 12:40

Megvárta amíg elalszik, majd kifosztotta ivócimboráját Encsen

Az Encsi Járási Ügyészség kifosztás bűntette miatt emelt vádat egy férfival szemben.

Boon.hu

Lenyúlta a 40 ezere forintot

Fotó: perfectlab

A vád szerint 2023. október 10-én este, a vádlott és a sértett két másik férfi társaságában együtt italoztak a sértett által üzemeltetett encsi vendéglátóhelyen. Ennek során az egyik férfi meginvitálta a társaságot, hogy menjenek el hozzá a Fulókércsen lévő lakóhelyére. A sértett ezért bezárta a vendéglátóhelyet, de előtte a társaságában lévő férfiak – köztük a vádlott - szeme láttára kivett a kasszából 40 ezer forint készpénzt és azt a pénztárcájába helyezte, majd a tárcát zsebre tette. 

Ezt követően a társaság elment a fulókércsi ingatlanba, ahol tovább italoztak, majd 23 óra körül a vádlott kivételével mindenki lefeküdt aludni. Ekkor a vádlott kihasználva azt, hogy sértett és a többiek már alszanak, a sértett nadrágzsebéből magához vette a pénztárcáját, majd abból kivette a 40 ezer forint készpénzt. Ezután a vádlott a pénztárcát a sértett mellé letette, a magához vett készpénzzel pedig a hajnali órákban, még a többiek felébredése előtt távozott a helyszínről. A vádlott az elvett pénzt elköltötte, így a bűncselekménnyel okozott kár nem térült meg.

Vagyonelkobzás is lehet belőle 

Az ügyészség a vádlottal szemben próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására és az okozott kár összegének megfelelő vagyonelkobzás alkalmazására tett indítványt a bíróságnak - tudta meg a boon.hu.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában