Ítélet született

2023.11.10. 15:00

Több ezer forintot rabolt a kazincbarcikai férfi

Előkészítő ülésen hozott ítéletet a Kazincbarcikai Járásbíróság annak a férfinak az ügyében, aki a vádirat szerint 2022. április 28-án a kora délutáni órákban megpillantotta a helyi áruházba belépő fiatalkorú sértettet, akivel korábban már egy alkalommal bort vetetett magának.

Boon.hu

Illusztráció

Fotó: Shutterstock/Illusztráció

A férfi a boltban közvetlenül a sértett mellé lépett és közölte, hogy ismét vásárolni fognak, de most kés van nála, miközben többször igazgatta a ruháját, mintha abban valamilyen tárgyhoz nyúlna - tudta meg a BOON. Amikor a vádlott látta, hogy a sértettnél van pénz, meggondolta magát és elhatározta, hogy inkább azt szerez tőle, így csupán a sértett által vásárolt termékekkel mentek a kasszához. A férfi a bolt elhagyását követően is közvetlenül a fiatalkorú mellett maradt, majd 1500 forintot követelt tőle. A sértett félelmében kivette a kért összeget pénztárcájából, majd a terhelt közölte, hogy legyen inkább kerek szám, adjon 2000 forintot. Amikor ezt is elővette a fiatalkorú, a férfi mindkét összeget kikapta kezéből és elhagyta a helyszínt.

A bíróság a vádlottat rablás bűntettében mondta ki bűnösnek és 4 év börtön fokozatú szabadságvesztésre, mellékbüntetésül 5 év közügyektől eltiltásra ítélte. Súlyosító körülményként értékelte a terhelt előéletében rejlő körülmények mellett a hasonló bűncselekmények elszaporodottságát, míg enyhítő körülményként esett latba a terhelt beismerő vallomása, megbánó magatartása és fiatal felnőtt volta - tudatta a Miskolci Törvényszék.

Az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője enyhítés érdekében fellebbezést jelentettek be.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában