Bűntett

2023.11.21. 13:46

Kristállyal kereskedett Felsőzsolcán, nem kellett volna

Letartóztatták azt a férfit, aki a gyanú szerint Felsőzsolcán „kristállyal” kereskedett.

Boon.hu

Kristály

A Miskolci Járásbíróság elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki a megalapozott gyanú szerint Felsőzsolcán kábító hatású anyagot értékesít. A férfi lakásában 2023 novemberében, egy  kutatás alkalmával a rendőrök mintegy 100 gramm új pszichoaktív anyagot, mérlegeket, valamint készpénzt találtak. A nyomozás jelenlegi állása szerint a gyanúsítottól lefoglalt kábítószer tiszta hatóanyag tartalma a jelentős mennyiség alsó határát meghaladhatja.  

A férfi cselekménye – a gyanúsítás szerint – alkalmas lehet kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés és – tekintettel arra, hogy a vevői körben fiatalkorúak is lehettek – tizennyolcadik életévét be nem töltött személynek új pszichoaktív anyag kínálásával, átadásával csekély mennyiségű új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettének megállapítására, amely 1 évtől 7 év 6 hónapig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A pontos minősítés vizsgálata a nyomozás további feladatát képezi - tudta meg a Boon.hu.

Elszökhet, elrejtőzhet 

A bíróság álláspontja szerint a gyanúsított terhére róható bűncselekmény jellegére és a várható büntetés nagyságára figyelemmel a férfi esetében fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye. Tartani kell attól is, hogy szabadlábon hagyása esetén a bizonyítást veszélyeztetné, megnehezítené, továbbá, hogy kényszerintézkedés hiányában a bűncselekményt folytatná, illetve újabb bűncselekményt követne el. A bíróság mindezeket mérlegelve 2023. december 19. napjáig elrendelte a férfi letartóztatását. 

A végzés nem végleges, ellene a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában