Vádemelés

2023.11.29. 10:00

Aranyékszereket "takarított" el az enyves kezű gondozónő

A Sátoraljaújhelyi Járási Ügyészség vádat emelt egy nő ellen lopás bűntette miatt, aki szociális gondozóként családi házakban végzett takarítások alkalmával aranyékszereket tulajdonított el milliós értékben.

Fotó: FXQuadro

A vádirat szerint a vádlott 2022. szeptember és november hónapok közötti időszakban egy borsodi kistelepülésen szociális gondozóként dolgozott, és a sértett nő tulajdonában lévő családi házban végzett takarításai alkalmával különböző időpontokban arany ékszereket tulajdonított el, amelyeket visszaváltási szándék nélkül zálogházba adott. A cselekményével okozott kár meghaladta az egymillió forintot.

2022. december közepén is ugyanezen településen másik családi házban takarított, szintén szociális gondozói minőségében, a háztulajdonos nőtől 70.000 Ft értékben vitt el aranyékszereket.

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben, tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben felfüggesztett börtön büntetést indítványozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában