Szívszorító

2023.10.08. 10:16

Még tart a nyomozás az ináncsi, leforrázott csecsemő halála ügyében

Olyan forró vízben fürdettek egy 10 hónapos gyermeket Ináncson, hogy másnap belehalt sérüléseibe, írta portálunk korábban. A tragédia még december közepén történt, a rendőrség gondatlanságból elkövetett emberölés miatt nyomoz az ügyben – erősítette meg akkor a boon.hu-nak Varga Rudolf, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtósa. A kisgyermek nevelőszülőknél volt, ahol olyan forró vízben fürdették meg, amelynek következtében egy nap múlva, december 16-án elhunyt. A gondatlanságból elkövetett emberöléssel a nevelőapát gyanúsítják.

Egy mélyszegénységben élő hatgyermekes családból emelték ki a csecsemőt, és helyezték el nevelőszülőknél Ináncson. A helyiek  szerint egy jól szituált családról van szó, akik a nevelt kisfiú mellett saját lányukról is gondoskodtak. A tragédia estéjén a nevelőapa fürdette meg a gyereket, akit utána még megetettek, majd elaltattak. Csupán később jelentkezett pár piros folt a csecsemőn, ekkor hívták ki a mentőket. A településen értetlenül álltak a történtek előtt, azt mondták a helyiek, ők úgy tudták, a bárányhimlő miatt halt meg a kicsi, aztán később derült ki, hogy a gyereket leforrázták.  A Bors nemrégiben a helyszínen járt, ahol megtudta, a történtek után a nevelőszülők elköltöztek a faluból. Sokáig távol voltak, valószínűleg külföldön lehettek. Pár hete tértek vissza Ináncsra.

Élik a kis életüket, mintha mi se történt volna. Hordják a lányukat oviba, de azért ők lettek a falu fekete bárányai. Nincs olyan, aki ne súgna össze a hátuk mögött

 - árulta el az egyik szomszéd. A lap a rendőrségtől megtudta, a gondatlanságból elkövetett emberöléssel továbbra is a 48 éves nevelőapát gyanúsítják, továbbra is nyomoznak az ügyben. A bűncselekmény 1 évtől 5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, írja a lap.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában