Döbbenet

2023.10.09. 20:00

Mindenki a miskolci Tiszai pályaudvari pofonosztásról beszél - léptek a rendőrök az ügyben (videó!)

A közösségimédiát bejárt videón látható biztonsági őr a többi utas testi épségét is védte, amikor fellépett a támadókkal szemben. 

Ujlaki Attila

Hangos balhé alakult ki a Tiszai pályaudvaron

Szombat délután kezdte el bejárni a közösségimédiát az a videó, amelyen az látható, hogy a miskolci Tiszai Pályaudvaron egy félmeztelen férfi valamin veszekszik az egyenruhás illetővel, miközben egy nő próbálja csitítani és távol tartani őt. A dulakodás azzal végződik, hogy a félmeztelen férfit az egyenruhás kiüti, majd a nő a földre kerül egy ütés következtében. Az eset nagy megdöbbentést keltett az állampolgárokban, akik a biztonsági őr tettét méltatták. A pofonokat kiosztó férfi fekete egyenruhát, láthatósági mellényt, fekete baseballsapkát viselt, azaz ruházatából ítélve arra lehet következtetni, hogy vasúti biztonsági őr lehetett. 

Az eset kapcsán megkerestük a Miskolci Rendőr-főkapitányság sajtóosztályát. Dobi Tamás szóvivő elmondta a boon.hu-nak, hogy közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt folytatnak nyomozást. 

Szombat délután egy 30 éves ózdi férfi és egy ózdi hölgy a pályaudvaron hangoskodott és kirívó magatartást tanúsított, amikor a vasúti biztonsági őr megkérte őket, hogy távozzanak 

– ismertette. Rámutatott: a két személy fenyegető magatartása miatt a biztonsági őr önvédelemből ütött, mert támadólag léptek fel ellene az érintettek. Azt is hangsúlyozta, hogy a többi utast is védte tettével a biztonsági őr. Az eset kapcsán megkerestük a Magyar Államvasutak Zrt. Kommunikációs Igazgatóságát, akik azt írták megkeresésünkre, hogy értesültek a történtekről és felszólították a szolgáltató céget az esemény azonnali kivizsgálására. 

A videón látható vagyonőr nem a MÁV-VOLÁN-csoport munkavállalója, hanem a vasúttársaságnak személy- és vagyonőri szolgáltatást biztosító cég dolgozója. A szolgáltató cég munkavállalóját szolgálati ideje alatt érte a támadás, melyet rendőrségi intézkedés követett

– írták. Arra is rákérdeztük, hogy pontosan milyen vizsgálatra kérték a céget, azonban erre nem válaszoltak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában