Ítélet

2023.10.13. 11:59

Lagzi Lajcsi módszereivel üzemeltethettek egy panziót Borsodban

Elsőfokú, tehát nem jogerős ítélet született a nem mindennapi ügyben.

Boon.hu

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Ítéletet hozott az Encsi Járásbíróság azon öt vádlottaknak az ügyében, akik családi vállalkozásként működtettek éttermet és panziót egy borsodi kistelepülésen, illetve ételkiszállítással és közétkeztetéssel is foglalkoztak. A több ingatlanból álló komplexum különböző részeiben kapott helyet a szállásszolgáltatás, a konyha, illetve a vádlottak lakrészei, lakóháza. Az épületegyüttes az évek során folyamatosan bővült, azonban az eredeti közmű-leágazások bővítésére hivatalosan nem került sor, ellenben a vádlottak illegálisan kiépített toldásokkal és elvezetésekkel 2007 és 2019 között a mérőórákat megkerülve, méretlenül vételeztek gázt, elektromos áramot és ivóvizet. A gázzal nem csak az ingatlanokat látták el, hanem a kiszállítással érintett és saját használatú gépjárműveiket is tankolták – tudta meg a Borsod Online.

A közműszolgáltatóknak okozott kár meghaladja a 90 millió forintot, amely utóbb részben megtérült.

 A bíróság a vádlottakat jelentős értékre, bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett lopás bűntettében mondta ki bűnösnek, ezért velük szemben egyenként 2 év felfüggesztett szabadságvesztést, és vádlottanként 600 ezer forint és 4 millió forint közötti pénzbüntetést szabott ki, valamint vagyonelkobzást rendelt el. A bíróság egyebek mellett enyhítő körülményként értékelte a vádlottak beismerő vallomását, ugyanakkor súlyosító körülményként esett latba a többszörös bűnhalmazat és a kitartó elkövetési jelleg.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész a terheltek és a védők is fenntartottak 3 munkanapot a jogorvoslati nyilatkozattételre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában