Bűnmegelőzés

2023.10.04. 10:00

Így védekeznek Borsod-Abaúj-Zemplénben a biciklilopások ellen

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési szakemberei 2023. szeptember hónapban a Bike Safe programban 52 kerékpárt regisztráltak.

Forrás: police.hu

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai az évek óta sikeres Bike Safe program során az országos nyilvántartási rendszerbe vételhez először lefényképezik a jelentkezők kerékpárjait, majd rögzítik a biciklik egyedi jellemzőit, és a tulajdonosok adatait is. Végül a rendőrök egy matricával látják el a járművet, amely azt jelzi, hogy a kétkerekű már szerepel az adatbázisban.

A kezdeményezés célja, hogy lopás esetén a jelölés segítse a keresett kerékpár azonosítását, illetve a tulajdonoshoz történő visszajuttatását is.

A vármegye bűnmegelőzési szakemberei 2023. szeptember 13-án, a Bükki Kerékpáros Teljesítménytúrához kapcsolódóan végezték a biciklik nyilvántartásba vételét.

A rendőrök a Tour de Mezőkövesd rendezvényhez kapcsolódva 2023. szeptember 16-án, illetve lakossági kezdeményezésre Emődön szeptember 22-én, összesen több mint 30 kerékpárt regisztráltak.

A bűnmegelőzési szakemberek legközelebb 2023. október 7-én a Bükkszentkereszti Gombanapokon, valamint október 13-án a Mezőkövesdi Művelődési Ház előtti területen szerveznek Bike Safe nyilvántartásba vételt.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában