Ítélet

2023.10.03. 16:20

Berúgta az ajtót és bántalmazta az időskorú sértettet, végül zsákmány nélkül távozott

Ítéletet hozott a bíróság a Tiszalúcon történt rablás ügyében.

Boon.hu

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Ítéletet hozott a Szerencsi Járásbíróság annak a férfinak az ügyében, aki az ítéleti tényállás szerint 2022 novemberében egy tiszalúci ingatlanba – annak bejárati ajtaját berúgva – bejutott, ahol az idős, mozgásában korlátozott, egyedül élő sértettet fejénél fogva a padlóra rántotta és közölte vele, hogy kábítószert fogyasztott, viselkedése kiszámíthatatlan. Ezt követően a férfi több alkalommal belerúgott a sértett lábába, majd kivett a zsebéből egy kést és pénz átadását követelte, megöléssel fenyegetve a férfit. A sértett nem tudott pénzt adni a vádlottnak, aki miután átkutatta a szekrényeket, értékek nélkül távozott az ingatlanból.

Tíz év fegyház

A sértett a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A bíróság a vádlottat rablás bűntettének kísérletében, magánlaksértés bűntettében és kábítószer birtoklás vétségében mondta ki bűnösnek, ezért vele szemben 10 év fegyház fokozatú szabadságvesztés büntetést szabott ki.

A bíróság az ítélet meghozatala során enyhítő körülményként értékelte azt, hogy a vádlott részben beismerte az általa elkövetett cselekményt. Súlyosító körülményként vette figyelembe ugyanakkor a terhelt előéletében rejlő körülmények mellett a hasonló jellegű cselekmények elszaporodottságát. 

Az ítélet nem jogerős.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában