Ítélet

2023.10.27. 08:00

A bíróság nem látta bizonyítottnak, hogy a férfi ölte meg az élettársát Vattán

A Miskolci Törvényszék ítéletet hirdetett annak a férfinak az ügyében, aki volt élettársának holttestét egy lakott területen kívül eső illegális szemétlerakóban rejtette el.

Boon.hu

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Az ítéleti tényállás szerint a vádlott és az elhunyt között élettársi kapcsolat volt, mely a nő elköltözésével ért véget. 2020. szeptember 27-én a sértett és a vádlott együtt mentek a korábban közösen lakott házba, ahol azt követően, hogy közösen szeszesitalt fogyasztottak, szóváltás alakult ki közöttük, mely tettlegességig fajult. A vádlott test szerte bántalmazta a sértettet, aki az események során a földre került, majd pontosan meg nem határozható okból elhunyt.

A bántalmazás során a sértett 8 napon túl gyógyuló – de a halálával összefüggésbe nem hozható - sérüléseket is elszenvedett.

A férfi el akarta tüntetni a holttestet, ezért éjszaka külterületre vitte azt, majd egy illegális hulladéklerakóba rejtette, ahol 2020. november 13. napon került feltalálásra.

Balesetre hivatkozott

Az eljárás alatt a terhelt tagadta, hogy köze lenne a sértett halálához, következetesen balesetre hivatkozott, amely állítást a kirendelt szakértők sem tudtak megcáfolni a feltárt sérülésekre ismeretében.

A holttest elrejtését követően 2020. október 1-én a férfi valótlan bejelentést tett a rendőrségre, így megpróbálta azt a látszatot kelteni, hogy a sértett még életben van és meglopta őt.

A törvényszék a vádlottat, mint visszaesőt testi sértés bűntette és hatóság félrevezetése vétsége miatt halmazati büntetésül 4 év börtön fokozatú szabadságvesztésre, mellékbüntetésül 4 év közügyektől eltiltásra ítélte, egyúttal megállapította, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható.

Az ítélet nem jogerős, a vádlott és a védő is 3 munkanapot tartottak fenn a nyilatkozattételre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában