Visszaélés

2023.10.20. 15:40

12 éves kisfiúval folytatott bűnös viszonyt a borsodi férfi

A felnőtt a gyermek "együttműködését" kis értékű ajándékokokkal és nagyobb értékű ajándék ígéretével honorálta.

Boon.hu

A bűnös kapcsolatnak a fiú vetett véget

A Szerencsi Járásbíróság ítéletet hozott annak a férfinak az ügyében, aki a megállapított tényállás szerint szexuálisan közeledett a 12 éves fiúhoz. 

A háziállatokat tartó férfi és az állattartás után érdeklődő gyermek 2021. év áprilisában ismerkedtek meg egy borsodi kistelepülésen, majd 2022. januártól a sértett – a szülei tudtával és beleegyezésével – rendszeresen eljárt segédkezni a férfinak a ház körüli teendőkben, amelyért a felnőtt zsebpénzt fizetett a fiatal fiúnak. 

2022. április és május hónapokban a vádlott és a sértett több alkalommal is szexuális cselekményt végeztek a férfi kezdeményezésére. A felnőtt a gyermek "együttműködését" kis értékű ajándékokokkal és nagyobb értékű ajándék ígéretével honorálta. 

A bűnös kapcsolatnak a fiú vetett véget, aki előbb a férfit tájékoztatta ezen szándékáról, majd mivel a felnőtt folytatni akarta azt, a gyermek az édesanyjának is beszámolt a történtekről.

Felmentésért fellebbeztek 

A bíróság a férfit szexuális visszaélés bűntette miatt 2 év 8 hónap szabadságvesztésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte, valamint végleges hatállyal eltiltotta minden olyan foglalkozás gyakorlásától és egyéb tevékenységtől, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végezné vagy ilyen személlyel hatalmi, befolyási viszonyban állna. 

Az ítélet nem jogerős, mivel az ügyész három munkanapot fenntartott a jogorvoslati nyilatkozat megtételére, míg a vádlott és védője elsősorban felmentés, másodsorban enyhítés érdekében fellebbezett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában