Brutális

2023.09.05. 18:00

Addig ütötte haragosát, amíg mozgott

A Debreceni Ítélőtábla helybenhagyta a Miskolci Törvényszék elsőfokú döntését, így az jogerőre emelkedett. Az ítélet négy év fogház.

Boon.hu

Maradanó sérülést okpzott

Fotó: Shutterstock

Az elsőfokú bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott egy miskolci élelmiszerboltban, ittas állapotban került konfliktusba a sértettel 2020 novemberében. Az üzletben tettlegességre nem került sor: a vádlott a boltban dolgozókkal szembeni kötekedő, provokatív magatartását a sértett igyekezett higgadtan elhárítani és többször megkérte, hogy távozzon.

Minden előzmény nélkül 

A boltból mindketten hazamentek, azonban a vádlottat nem hagyták nyugodni a történtek, úgy érezte a sértett megszégyenítette őt. Ezért rögtön visszaindult. Az utcán összetalálkozott a sértettel, akit minden előzmény nélkül egy alkalommal, közepes erővel, ököllel arcon ütött. 

Feje a földhöz csapódott 

A sértett elesett, a feje a földhöz csapódott és elveszítette eszméletét. A vádlott értesítette a mentőket és a kiérkezésükig a helyszínen maradt.  

A férfi az ütés következtében életveszélyes állapotba került, fejsérülései mintegy fél év alatt gyógyultak. A bántalmazás során elszenvedett sérülések következtében a véglegesnek tekinthető maradandó fogyatékosság és súlyos egészségromlás is kialakult, munkaképtelenné vált, önálló életvitelre többé nem képes. Az első fokon eljárt Miskolci Törvényszék 2023 áprilisában P. Zs. vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt 4 év fogházbüntetésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Súlyosítást kértek 

Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett. A Debreceni Ítélőtábla helybenhagyta a Miskolci Törvényszék elsőfokú ítéletét, így az jogerőre emelkedett. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában