Garázda

2023.08.13. 09:04

Részegen ököllel vetett véget a vitának a bálon

A férfi a kultúrház bejárati ajtajában összetalálkozott egy másik férfivel, akit egyszer ököllel orron ütött.

Boon.hu

Ököllel ütött

Fotó: Shutterstock

Az Encsi Járási Ügyészség nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat egy férfival szemben. A vád szerint a férfi 2022. június 4-én 20 óra és 21 óra közötti időben, ittas állapotban egy borsodi kistelepülés kultúrházában egy gyermeknapi rendezvény lezárásaként tartott, mindenki számára azonos feltételek mellett nyitva álló bálon tartózkodott.  

A férfi a kultúrház bejárati ajtajában összetalálkozott egy másik, szintén ittas állapotban lévő férfivel, akit - előzetes szóváltást követően - egyszer ököllel orron ütött.

Könnyű testi sértés 

A vádlott és a sértett férfi között további dulakodásra nem került sor. A sértett a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló zúzódásos sérülést szenvedett az orrán és a vádlottal szemben könnyű testi sértés miatt magánindítványt terjesztett elő. A vádlott kihívóan közösségellenes és erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást és riadalmat keltsen. 

Az ügyészség a vádlottal szemben közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt a bíróságnak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában