A magasból

2023.08.04. 09:21

Finn módszerrel ellenőriztek a rendőrök Borsodban (videó)

Az ellenőrzés célja az ittas járművezetők kiszűrése és az általuk okozott balesetek megelőzése.

Boon.hu

Fotó: Shutterstock / illusztráció

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság közlekedési rendőrei, rendszeresen végeznek úgynevezett finn módszeres ittasság ellenőrzést. Erre került sor az elmúlt héten is.

Ezen ellenőrzés lényege és hatékonysága abban rejlik, hogy rövid idő alatt minél több járművezetőt ellenőriznek egy adott helyszínen. Nagy rendőri létszámmal egy útszakaszon minden járművezetőt megállítanak, de kizárólag az ittasság ellenőrzésének idejére. Kivételt képeznek azok az esetek, amikor a rendőr egyéb szabályszegést is észlel, ami miatt ilyenkor szintén eljár.

Felhívjuk a járművezetők figyelmét, hogy ittasan, bódult állapotban senki ne üljön gépkocsiba!

Fontos kiemelni, hogy az este elfogyasztott alkohol – annak mennyiségétől és minőségétől függően – még reggel is kimutatható lehet a szervezetben, így ennek figyelembevételével üljünk csak volán mögé.

Minden járművezető cselekedjen felelősség teljesen. Az úton nem vagyunk egyedül. Vigyázzunk minden közlekedőre, mert mindenkit hazavárnak!

Borsod- Abaúj- Zemplén vármegyében a közeljövőben is folytatódnak a hasonló közlekedési akciók.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában