Jogtalan haszonszerzés

2023.08.12. 09:13

Döbbenet: Rendőrnek adta ki magát az „unokázós” csaló

Meg akarta szerezni az idős asszony 400 ezer forintját. Csoda, hogy nem sikerült.

Boon.hu

Kaputelefonon hívta fel az idős asszonyt (illusztráció)

A Kazincbarcikai Járási Ügyészség a bűncselekmény felismerésére idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett csalás bűntettének kísérlete miatt emelt vádat egy férfival szemben. A vád szerint a férfi 2023. január 16-án tudomást szerzett arról, hogy az idős asszonynál az unokája 400 ezer forintot hagyott megőrzésre.  

A férfi elhatározta, hogy ezt a pénzösszeget megszerzi. Ennek érdekében az említett napon késő este megjelent az idős nő kazincbarcikai lakóhelyén. A lépcsőház kaputelefonján felhívta az asszonyt és "jogtalan haszonszerzési célzattal" valótlanul azt állította neki, hogy ő rendőr és meg kell vizsgálnia, hogy azok a bankjegyek, amelyeket az unokája nála hagyott valódiak-e. Ez azért szükséges, mert az unokáját előállították a rendőrök, ugyanis hamis pénzzel fizetett. A nő közölte a férfival, hogy felhívja a rendőrséget és megérdeklődi, hogy az állítások megfelelnek-e a valóságnak.  

A férfi ennek hatására ekkor a további jogsértő magatartással felhagyva távozott a helyszínről.

Börtönbe küldenék 

Az ügyészség a vádlottal szemben szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt a bíróságnak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában