Garázda

2023.08.24. 13:00

Baltával kergette a férfit a vajdácskai utcán

A támadó több ízben megfenyegette áldozatát azzal, hogy ha utoléri, megöli.

Boon.hu

Baltával kergette az utcán

A Sátoraljaújhelyi Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és magánlaksértés bűntette miatt emelt vádat egy férfival szemben. A vád szerint a férfi 2023. március 24-én 16 óra körül, – erősen ittas állapotban – a nyitott nagykapun át bement egy férfi vajdácskai  házának udvarára, ahol a házigazdát kihívta és őt megöléssel fenyegette úgy, hogy közben a kezében lévő baltával hadonászott. 

A gazda felesége több esetben távozásra szólította fel hívatlan vendéget, aki az udvart ennek ellenére nem volt hajlandó elhagyni és a baltával a férfi felé indult, aki ijedtében a kiskaput átugorva az utcára menekült. 

A támadó követte a menekülőt az utcára, ahol a baltát lengetve kergetni kezdte, közben több ízben megfenyegette azzal, hogy ha utoléri megöli. Vádlott cselekményének végül egy, a hangoskodásra az utcára érkező szomszéd vetett véget, aki a támadót lefogta és hazakísérte.

Próbaidős börtön 

A vádlott  kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást és riadalmat keltsen.
Az ügyészség a vádlottal szemben próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását és az elkövetéshez használt balta elkobzását indítványozta a bíróságnak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában