Ravasz

2023.07.03. 09:45

Zálogba adta élettársa ágyneműtartóban tárolt aranyérméit

A nő egy bőröndben rejtette el féltett értékeit, ám a férfi megtudta ezt és megszerezte az aranyérméket.

Boon.hu

Aranyérméket adott zálogba (illusztráció)

Fotó: nuttapon averuttaman

A Mezőkövesdi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen lopás bűntette miatt. A vádirat szerint a férfi 2022. március és május között élettársával együtt Mezőkövesden, közösen használt lakásban, az élettársa tulajdonát képező és az egyik szobában lévő heverő ágyneműtartójában tárolt bőröndből – legalább három különböző időpontban – aranyérméket tulajdonított el több mint 1 millió forint értékben. 

A férfi az érméket minden alkalommal zálogtárgyként adta be egy egri zálogházba, az összesen 15 darab aranyérméért 700 ezer forintot meghaladó zálogkölcsönt kapott.  

Az élettársa tudomást szerzett a (bűn)cselekményről, arról is, hogy az érmék zálogban vannak, azonban a kiváltásukra nem volt elegendő pénze, így a kölcsön futamidejét tudta csak meghosszabbíttatni 160 ezer forintért.

Pénzbüntetést kaphat 

A nyomozás során az érméket lefoglalták és visszaadták az asszonynak, így a kár megtérült. Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben – tárgyalás mellőzésével – büntetővégzésben pénzbüntetést indítványozott.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában