Döbbenet

2023.06.13. 09:36

Vadásztársát lőtte le a fácán helyett

A meglőtt férfi az alsó és felső végtagjain, valamint mellkasán életveszélyes sérüléseket szenvedett el.

Boon.hu

Vadásztársát lőtte le a fácán helyett.

Forrás: Shutterstock

A Sátoraljaújhelyi Járási Ügyészség vádat emelt egy sportvadász férfi ellen foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt, aki fácánvadászat közben célt tévesztve, sörétes lőszerrel vadásztársára lőtt.

A vádirat szerint egy sportvadász, vadásztársaság tagja, jogszerűen tart sörétes vadászfegyvert és hozzá tartozó lőszereket. 2022. október második felében, az egyik napon, a délelőtti órákban egyéni fácánvadászatot tartott borsodi települések közötti területen. Az akcióra meghívta egy sportvadász társát. A két vadász egy patak vonalát követve, egymással párhuzamosan haladtak bozótos, bokros terület két oldalán.

Egy fácán hirtelen felszállt, a "házigazda" vadász a fegyverével a madár irányába lőtt, azonban a lövés a tőle 25 méter távolságban lévő vadásztársát találta el.  

Az eltévedt lövés következtében a meglőtt vadásztársa az alsó és felső végtagjain, valamint mellkasán 8 napon túl gyógyuló életveszélyes sérüléseket szenvedett el.

A vétkes vadász megsérült társát egy közeli földútra kísérte és telefonon orvosi segítséget kértek.

Próbára bocsátanák 

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben – tárgyalás mellőzésével – büntetővégzésben próbára bocsátás intézkedést indítványozott - tudta meg a Borsod Online.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában