Felfegyverkezve

2023.06.21. 10:43

Utcakövekkel és betondarabokkal támadtak haragosukra

Csak a szerencsén múlt, hogy nem történt súlyos sérülés.

Boon.hu

Egy kővel betörte haragosa ablakát (illusztráció)

A Kazincbarcikai Járási Ügyészség vádat emelt két férfi ellen felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt. A vádirat szerint a két férfi 2022. január végén, ez egyik napon, a délutáni órákban az egyik megyénkbeli településen ittas állapotban lévő korábbi haragosukkal szóváltásba kerültek, kölcsönösen szidalmazták egymást.  

A férfi beszaladt a házba, elővett egy bozótvágó kést, és azzal akart kimenni, azonban az élettársa visszatartotta, belülről támasztva a bejárati ajtót. 
Ekkor a két támadó az utcáról kövekkel és betondarabokkal dobálták meg a bejárati ajtót a bent lévőkre célozva, az üvegezett rész betört és a kövek a lakásba berepültek.  

A házban tartózkodók megijedtek és a konyhába menekültek, a két férfi az utcáról látta, hogy a konyhában vannak, újabb kövekkel és betondarabokkal az ablakot betörték, egyikük bekiabált, hogy ezt még megbeszéljük, majd eltávoztak.
Az ingatlanban tartózkodó férfi kisebb, zúzódásos sérüléseket szenvedett el.

Felfüggesztett börtön? 

A két támadó által használt eszközök (kövek és betondarabok) jellegére, méretére és súlyára figyelemmel, alkalmasak voltak súlyos arc-, agykoponyatörés okozására. Ezen sérülések elmaradása csak a szerencsének és a véletlennek köszönhető.  

Az ügyészség a vádlottakkal szemben – akik közül az egyik büntetett a másik büntetlen előéletű – tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában