Vádemelés

2023.06.26. 09:44

Használt gumiabroncsokból épített kerítést – bíróság elé áll

A Kazincbarcikai Járási Ügyészség vádat emelt két férfi és egy nő ellen hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt, akik veszélyes hulladéknak minősülő személygépkocsit bontottak szét, illetőleg a nő használt gumiabroncsokból épített kerítést.

Boon.hu

Gumiabroncsból épített kerítést, nem kellett volna. Illusztráció

Fotó: Cseh Gábor

A vádirat szerint a vádlottak közül az egyik férfi és a nő 2021. május hónap elején személygépkocsit vásároltak azzal a céllal, hogy szétbontják és hulladékként értékesítik. A rákövetkező napon a két férfi a nő vádlott borsodi településen lévő lakóhelyén reggel megkezdték a feldarabolást, de a lakossági bejelentésre kiérkező rendőrök megakadályozták cselekményüket. A gépjármű veszélyes hulladéknak minősül, bontásához hatósági engedély szükséges.

2021. április és május hónapokban a nő a családi házához szállíttatott 462 darab, összesen több mint 3,6 tonna súlyú használt gumiabroncsot, és abból kerítést épített 4-5 gumiabroncsot egy sorban egymásra rakva, rögzítés nélkül. A gumiabroncs nem veszélyes, de hulladék, magántulajdonú ingatlanon nem tárolható.

Az ügyészség a vádlottak közül a büntetett előéletű férfival és a büntetlen előéletű nővel szemben felfüggesztett börtönbüntetést, míg büntetlen előéletű harmadik társukkal szemben közérdekű munka büntetést indítványozott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában