Döbbenet!

2023.04.02. 12:10

Baseball ütővel, baltával támadtak a házigazdára Miskolcon

Nyilvános ülést tart hétfőn a Miskolci Törvényszék másodfokú tanácsa azoknak a vádlottaknak az ügyében, akik az ügyészség szerint éjjel, felfegyverkezve támadtak a sértettekre Miskolcon.

BOON

Forrás: Shutterstock

Fotó: Fuss Sergey

Az elsőfokon eljárt Miskolci Járásbíróság által meghozott ítélet szerint az I. rendű vádlott egy korábbi sérelem miatt akart elégtételt venni az egyik sértetten, ezért társaival együtt 2020. november 20-án éjfél körül felfegyverkezve megjelentek a sértettek által használt Miskolc, Rózsás dűlőben lévő háznál. Az ingatlanban három személy – két férfi és egy nő – tartózkodott.

A támadók a sértettek akarata ellenére, erőszakkal mentek be a házba, ahol az I. rendű vádlott az egyik férfi sértettet (haragosát) egy baseball ütővel, illetve ököllel többször fejen ütötte és ordítva fenyegetőzött. A II. rendű vádlott egy balta fokával ütött a sértett férfi fejére, miközben halálosan megfenyegette. A III. és IV. rendű vádlottak a cselekmény során a házban tartózkodtak és jelenlétükkel támogatták társaikat. A másik két sértett az erőfölénytől tartva nem mert a férfi védelmére kelni, azonban az erősen vérző fejsérüléseket látva segélyhívást kezdeményeztek. A férfinak nyolc napon túl gyógyuló sérülései keletkeztek.

Összesen 14 év

A bíróság társtettesként elkövetett magánlaksértés minősített esete miatt valamennyi terheltet, míg az I. és II. rendű vádlottat, mint társtettest, a III. és IV. rendű vádlottat pedig mint bűnsegédet testi sértés bűntette miatt ítélte el a rendiség sorrendjében 4 év, 4 év 9 hónap, 3 év 8 hónap, illetve 2 év szabadságvesztésre. A bíróság a II. rendű vádlottat kizárta a feltételes szabadság kedvezményből, míg a IV. rendű vádlott büntetésének végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette.

A Miskolci Törvényszék tájékoztatása szerint a hétfői tárgyaláson az eljárás befejezése várható.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában