Megdöbbentő

2023.04.13. 18:52

Áramszolgáltató dolgozójának kiadva magát fosztotta ki a zempléni nyugdíjast

Elterelte az idős asszony figyelmét és elvitte tőle a megtakarítását tartalmazó fémdobozt.

ÉM

Az idős asszony megtakarított pénzét tartalmazó dobozt vitte el

Ítéletet hozott a Szerencsi Járásbíróság annak a férfinak az ügyében, aki – a megállapított tényállás szerint – magát a villamos művek dolgozójának kiadva kereste fel az idős korú, rossz egészségi állapotban lévő asszonyt egy zempléni kistelepülésen lévő otthonában.  

A férfi valótlanul azt állította, hogy a villanyszámlából tízezer forint visszajár, de nála csak huszonegyezer forint van, ezért a nőnek vissza kell adnia. Az idős asszony a konyhaszekrényen lévő megtakarításából kivette a szükséges bankjegyet.  

A férfi ezt látva elterelte a nő figyelmét az egyik szobában lévő vezeték megtekintésének ürügyével, és a helyzetet kihasználva magához vette az idős asszony megtakarítását tartalmazó fémdobozt. 

A bíróság a vádlottat a bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett kifosztás bűntette miatt 1 év 6 hónap szabadságvesztésre ítélte, amelynek végrehajtását 3 év próbaidőre felfüggesztette, egyúttal kötelezte a sértett kárának megtérítésére is. Az ítélet nem jogerős. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában