SuliMoped

2023.03.09. 08:00

Segédmotoros kerékpár vezetői engedélyt szerezhetnek

Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság a 2022/2023-as tanévben is tovább folytatja „SuliMoped” elnevezésű programját, többek között Miskolcon is.

Forrás: police.hu

A program célja, hogy az általános iskolák és középiskolák 14 – 16 éves korosztályú, hátrányos helyzetű diákjai, az ORFK-OBB finanszírozása mellett, ingyenes képzés keretein belül segédmotoros kerékpár – AM kategóriára – vezetői engedélyt szerezhessenek.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság a programot idén miskolci iskolákban hirdette meg 35 diák részvételével.

A tanulók képzését a miskolci székhelyű UNI Autósiskola végzi, amely az online KRESZ oktatás mellett nagy hangsúlyt fektet a személyes konzultációra, jelenlétre is.

A minél szélesebb és magabiztosabb ismeretek megszerzésének érdekében a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr Főkapitányság, Közlekedésrendészeti Osztály, Forgalomellenőrző Alosztály járőrvezetője, Laczkó Zsolt r. fötőrzszászlós az egyik tantermi konzultáció keretében többek között bemutatta, ismertette a rendőri karjelzések, a forgalomirányítás szabályait.

A tanulók ezáltal első kézből, hiteles forrásból értesülhettek arról, hogy milyen szabályok is vonatkoznak az arra közlekedőkre egy-egy ilyen forgalmi szituációban.

A sikeres KRESZ vizsgát követően a tanulók képzése közúti elsősegély tanfolyammal folytatódik, majd a jó idő beköszöntével kezdetét veszi a járműkezelési ismeretek elsajátítása is - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában