Ököllel ütötték

2023.02.21. 09:40

Lefogták, bántalmazták az idős beteg férfit a miskolci rablók

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy 35 és egy 46 éves férfi ellen minősített rablás bűntette és közokirattal visszaélés vétsége miatt, akik Miskolc belvárosában az éjszakai órákban egészségügyi trauma okán leromlott testi állapotban lévő és egyébként ittas férfival beszélgetést kezdtek, majd a hátizsákját akarták megszerezni.

BOON

Forrás: Shutterstock

A vádirat szerint a vádlottak 2021. július hónap végén az éjszakai órákban Miskolc belvárosában beszélgetést kezdeményeztek az időskorú egészségügyi trauma következtében leromlott fizikai állapotú, ittas férfival, akitől megpróbálták megszerezni a hátizsákját. Ennek során az egyik vádlott lefogta a bal karját, míg az egyébként is védekezésre képtelen sértettet vádlott-társa több esetben ököllel megütötte, majd a hátizsákjából kivett egy mobiltelefont, pénztárcát a benne lévő 100 000 forint készpénzzel, továbbá személyes okmányait.

A vádlottak, miután az értékekhez hozzájutottak, a sértettet „falhoz támasztották”, elmentek egy közeli dohány és alkoholos termékeket értékesítő boltba, ahol a készpénzt elköltötték. A bántalmazás következtében a sértett az arc zúzódásával és az alkar hámsérülésével járó 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett el.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő büntetett előéletű és többszörös visszaeső vádlottakkal szemben fegyházbüntetést, közügyektől eltiltást indítványozott azzal, hogy a bíróság állapítsa meg, hogy feltételes szabadságra nem bocsáthatók.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában