Letartóztatták

2023.01.16. 10:58

Borzasztó: Így csalták ki a lakásából az idős férfit a rablók

A betolakodók egyike hátulról befogta az idős férfi száját és a földre szorította.

ÉM

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított és még el nem fogott társa január 10-én az esti órákban megjelentek az idős, nehezen mozgó sértett hangácsi ingatlanánál, majd az udvaron lekapcsolták a villanyórát. Mikor a férfi kijött, hogy megnézze az áramszünet okát, a betolakodók egyike hátulról befogta a száját és a földre szorította.

Ezt követően együtt mentek be a lakásba, ahol a férfi és társa értékek után kezdett kutatni, illetve felszólították az idős sértettet pénzének átadására, aki engedett e követelésnek, így a két férfi 300 ezer forint készpénzzel, valamint egy mobiltelefonnal távozott.

Rács mögé küldték 

A rablás kiemelkedő tárgyi súlyú bűncselekmény, annak büntetési tétele 5-10 évig terjedő szabadságvesztés, mely büntetési tétel felső határa 15 évre emelkedik a többszörös visszaesőkre vonatkozó rendelkezések szerint.

A bíróság álláspontja szerint a férfi esetében fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, amelyet személyi körülményei nem ellensúlyoznak. Megalapozottan feltehető, hogy kényszerintézkedés hiányában a bizonyítást meghiúsítaná, megnehezítené. Alappal kell tartani attól is, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb bűncselekményt követne el, tekintettel arra, hogy az eddigi adatok szerint feltehetően bűncselekmények elkövetése útján szerzi a mindennapi megélhetéséhez szükséges anyagi javakat. A bíróság mindezeket mérlegelve 2023. február 15. napjáig elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában