Magánlaksértés

2023.01.04. 13:23

A padláson fogták el a rendőrök a betolakodót

Az idős asszony még idejében értesítette a rendőrséget.

ÉM

Forrás: Shutterstock/illusztráció

A Mezőkövesdi Járási Ügyészség magánlaksértés bűntette miatt emelt vádat egy férfival szemben. A vád szerint a férfi 2022. október 19-én késő este – miután aznap délelőtt tettlegesen bántalmazta a nagymamáját, ami miatt vele szemben rendőr intézkedett – annak ellenére, hogy az édesanyja – az ügy sértettje – kifejezetten megtiltotta neki, hogy továbbiakban a sértett tulajdonát képező bükkábrányi ingatlanban tartózkodjon, illetve, hogy oda visszatérjen, visszament a házhoz, majd a kerítésen átmászott.

Nem engedte be 

A férfi odament a bejárati ajtóhoz és azt a kezével ütni kezdte, továbbá kiabálva követelte, hogy a nő engedje be, mert éhes. Mivel a nő nem tett ő eleget a követelésének, a férfi a padlásfeljárón keresztül – amit a nő délután attól tartva, hogy a vádlott nem tesz eleget a felszólításának, a bejutása megakadályozása érdekében szögekkel rögzített – megkísérelt bemenni a házba. , akik a helyszínre érkezésük után a férfit a padláson megtalálták és elfogták. 

Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottal szemben próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a bíróságnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában