Garázdaság

2022.12.12. 10:30

Ezért törte össze fejszéjével a fénysorompót Borsodban

Részegen tartott hazafelé, amikor útjába került a vasúti fénysorompó.

ÉM

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy 50 éves férfi ellen közlekedés biztonsága elleni bűntett és rongálás vétsége miatt, aki egy borsodi kistelepülés belterületén kihelyezett vasúti kereszteződésben lévő fényjelző készülékek lámpatestjeit fejszével összetörte.

A vádirat szerint a férfi 2021. novemberében az egyik napon, az éjszakai órákban az egyik borsodi kistelepülésen ittas állapotban gyalogosan közlekedett, és amikor odaért a vasúti kereszteződéshez, a rendeltetésszerűen működő fényjelző készülékek fehér, szabad jelzést kibocsátó lámpatestjeinek biztonsági üvegét a nála lévő közel egy méteres fejszével betörte. Az eszközzel a speciális izzókat is összetörte. 

Nem adott szabadjelzést

Cselekményével veszélyeztette a vasúti átjáróban közlekedők életét, testi épségét, mivel a fényjelző készülékek biztosítási módja már nem volt teljes értékű, ugyanis szabadjelzést nem adtak.

Ezen túlmenően a vádlott több mint 300 ezer forint kárt okozott. Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben tárgyalás mellőzésével – büntetővégzésben – közérdekű munka büntetést indítványozott.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában