Tolvaj

2022.11.19. 16:00

Lenyúlta munkatársa pénztárcáját

A Sátoraljaújhelyi Járási Ügyészség lopás bűntette miatt emelt vádat egy férfival szemben.

ÉM

A vád szerint, a vádlott és a későbbi sértett férfi szeptember 19-én, a délelőtti órákban Lácacséke külterületén csatornát takarítottak, amikor a munkavégzés helyén a sértett nadrágjának zsebéből kiesett a pénztárcája. Munkatársa a pénztárcában lévő 145 ezer forint készpénzzel, a sértett nevére kiállított védettségi igazolvánnyal és közgyógyellátási igazolvánnyal együtt megtalálta és zsebre tette. 

A vádlott ezután a  pénztárcával, készpénzzel és közokiratokkal – azokat jogtalanul eltulajdonítva – otthonába távozott. Az eltulajdonított készpénzből 1500 forinttot elköltött, míg az iratokat – melyeket később meg akart semmisíteni –, a pénztárcát és a maradék készpénzt az otthonában az egyik asztali fiókba tette. A rendőrség megtalálta az eltulajdonított iratokat. 

Jórészt megtérült a kár 

A férfi összesen 147 ezer forint összegű kárt okozott, melyből az eljárás során történt lefoglalással és a sértett részére történő kiadással 145 500 forint megtérült. 

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben közérdekű munka büntetést és 1500 forint erejéig vagyonelkobzást indítványozott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában