Önbíráskodás

2022.10.03. 10:39

Maga akarta megleckéztetni a kerékpártolvajt Ózdon

Az Ózdi Járási Ügyészség garázdaság és magánlaksértés vétsége miatt emelt vádat egy férfival szemben.

ÉM

A vád szerint a férfi 2021. december  23-án értesült arról, hogy kerékpárját egy férfi eltulajdonította. Aznap délután Ózdon az utcán  szembetalálkozott az említett férfival, majd minden előzmény nélkül egy alkalommal ököllel arcon ütötte őt, melynek következtében a sértett 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.  

A vádlott ezen erőszakos, kihívóan közöségellenes magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkoztatást, riadalmat keltsen.

A testvéréhez menekült  

A megtámadott férfi a testvére közelben lévő lakásába menekült a vádlott elől. A vádlott azonban követte, majd az ingatlan teljesen körbekerített udvarára erőszakkal, a kaput megrongálva bement és az udvarról csak azt követően távozott, miután az ott lakó nő elzavarta.  

A megvert férfi könnyű testi sértés miatt nem, azonban a házban lakó nő magánlaksértés miatt magánindítványt terjesztett elő a támadóval szemben. 
Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben pénzbüntetést indítványozott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában