Ámokfutó

2022.10.26. 18:00

Az erdőbe menekült feleségével a rendőrök elől

A rendszámtáblát levette és a sűrűben hagyta a kocsit, hogy félrevezesse a járőröket.

ÉM

A Kazincbarcikai Járási Ügyészség egyedi azonosító jellel visszaélés bűntette miatt emelt vádat egy férfival szemben. A vád szerint a férfi idén július 13-án délután Kazincbarcikán, a Régi telepen úgy vezette a személygépkocsiját, hogy vezetői engedéllyel nem rendelkezett. Amikor meglátta a rendőrjárőröket – félve attól, hogy intézkedés alá vonják és megbüntetik, amiért nincs vezetői engedélye – nagy gázadással gyorsítani kezdett. Ezt észlelve a rendőrjárőrök a szolgálati gépkocsijukkal utána mentek, és megkülönböztető fényjelzéssel megpróbálták megállásra késztetni az autót. 

A férfi azonban tovább gyorsított és a gépkocsijával bemenekült a közeli Balázs völgyi erdőbe úgy, hogy az őt üldöző rendőrök egy darabig szem elől tévesztették. Ezt kihasználva a vádlott az erdőben gyorsan eltávolította a gépkocsijáról mindkét rendszámtáblát, majd a feleségével – aki mindvégig mellette utazott  – az erdőn keresztül - a rendszámtáblákkal együtt - gyalog hazament, a gépkocsit pedig az erdőben hagyta.

A pincében rejtette el a táblákat 

Néhány perccel később a rendőrök az erdőben megtalálták az immáron rendszám nélküli gépkocsit. Felkeresték a lakhelyén a vádlottat. A pincében megtalálták a  gépkocsiról eltávolított rendszámtáblákat.  

A nyomozó hatóság a rendszámokat lefoglalta, majd – a lefoglalás megszüntetését követően – azokat az illetékes okmányirodának kiadta. 

Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottal szemben próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában