Bosszú

2022.10.15. 10:45

Egy vastag kábellel indult igazságot tenni

A Kazincbarcikai Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vádat egy férfival szemben. 

ÉM

Fotó: Shutterstock

A vád szerint a vádlott idén április  30-án 10 óra után erősen ittas állapotban, azzal a céllal jelent meg egy nő és a családja által lakott rudabányai ingatlannál, hogy egy korábbi konfliktusa miatt felelősségre vonja az ott lakó egyik férfit. 

A férfi az ingatlan kerítése előtt állva az udvaron tartózkodó nőnek és az ott jelenlévő más személyeknek, így kiskorú gyermekeknek fenyegetőzve kiabált és követelte, hogy küldjék ki az általa keresett férfit. 

A nő elindult a kerítés előtt álló férfi felé, hogy kérdőre vonja magatartása miatt és tisztázza, hogy mi a problémája. A férfi eközben tovább ordítozott és amikor a nő a kerítés közelébe ért, a férfi a magával vitt mintegy 1,5 méter hosszúságú, 6 centi vastag műanyag bevonatú vastag kábellel dühében a kerítésre csapott, melynek eredményeként a fém kerítés egyik eleme meg is sérült. A randalírozó cselekményét látta egy közelben tartózkodó férfi, aki aztán elráncigálta őt a helyszínről, így a vádlott cselekményével felhagyott.

Emberi élet kioltására alkalmas  

A vádlott  kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása az azt észlelőkben riadalmat, megbotránkoztatást keltett. A bűncselekmény elkövetéséhez használt eszköz fizikai paraméterei alapján alkalmas az emberi élet kioltására. Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában