Életmentés

2022.10.21. 14:22

Az utcán élesztettek újra egy férfit Alsózsolcán

Autóvezetés közben lett rosszul a férfi csütörtökön, a munkatársa kezdte meg az újjáélesztését.

ÉM

Fotó: MW

Az Országos Mentőszolgálat osztotta meg a közösségi oldalán az esetet, amely szerencsére pozitív végkimenetellel zárult.

„Vezetés közben lett rosszul az az 55 év körüli férfi, akihez tegnap reggel Alsózsolcára kérték a mentők gyors segítségét. A férfi egy munkatársával utazott, amikor érezte, hogy félre kell állnia, kiszállt az autóból és összeesett. A beteg kollegája ekkor rögtön mentőt hívott és a telefonos utasítások szerint megvizsgálta barátját, aki már nem lélegzett. A tapasztalt mentésirányító instrukciói alapján a bátor munkatárs azonnal megkezdte az újraélesztést és az út szélén küzdött a férfi életéért. Elsőként egy már beteget szállító mentőegység ért a helyszínre segítségül, majd pár perc múlva újabb mentő érkezett, így bajtársaink közösen, emelt szinten folytatták az életmentést. Az időben megkezdett mellkasi nyomások végül sikerre vezettek és a beteget stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők. Mielőbbi felépülést kívánunk, a mentésben résztvevőknek gratulálunk!” - írták a posztjukban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában