Emberölés

2022.10.25. 07:00

Az ítélőtábla előtt a népkerti gyilkosság

A fiatal vádlott többször arcon ütötte az idős férfit, a fejét többször megrúgta, megtaposta, majd magára hagyta.

ÉM

Itt történt az idős ember halálával végződő támadás

Az elsőfokú bíróság által megállapított ítéleti tényállás szerint 2020. októberében a 22 éves L. A. a számára ismeretlen, időskorú, de jó fizikai és szellemi állapotban lévő, a miskolci népkerti kondiparkban éppen szokásos edzését végző nyugdíjaskorú férfival beszélgetni kezdett, majd minden különösebb ok nélkül indulatossá vált. Szóváltás alakult ki közöttük. A vádlott ennek során többször arcon ütötte a férfit, miután pedig a sértett a földre került, a fejét többször megrúgta, megtaposta, majd a magatehetetlen embert magára hagyva távozott a helyszínről. 

A férfi az elszenvedett koponyasérülések szövődményei miatt két héttel később a kórházban elhunyt. 

A kondipark puha, szivacsos talaja miatt a törvényszék megítélése szerint kizárt, hogy a nyugdíjas elesése következtében szenvedte volna el a sérüléseket, azokhoz mindenképpen külső, többszörös, erőteljes fizikai ráhatás volt szükséges. Ezt támasztotta alá az áldozat fejbőrén a lábbeli talpának jól kivehető nyoma is.

A vádlott fellebbezett 

Az első fokon eljárt Miskolci Törvényszék idén júniusban L. A. vádlottat emberölés bűntette miatt 12 év börtönbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. A bíróság súlyosító körülményként értékelte, hogy a férfi felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt követte el a bűncselekményt, és azt, hogy a bántalmazás fényes nappal, forgalmas közterületen történt. Enyhítő körülményként vették figyelembe, hogy a férfi az idősebbel való találkozással, szóváltással kapcsolatban részbeni beismerő vallomást tett.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője elsődlegesen téves jogi minősítés, másodlagosan enyhítés érdekében fellebbezett. 

A Debreceni Ítélőtábla Dr. Háger Tamás vezette tanácsa ma 10.30 órától a nyilvános ülésen tárgyalja az ügyet.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában